2009. december 15., kedd

Közvélemény kutatás 2

Lezártuk az első szavazást és az eredmény igen csak azt mutatja hogy az emberek érdeklődnek a téma iránt! Ennek örülünk és kétszeres erőbedobással fogunk dolgozni, hogy nem csak időben kész legyünk, de egyre jobb és szebb kiadványokat készítsünk nektek! :)

Köszönjük a szavazóknak a véleményezést!

De!

Mivel már alig maradt az első kiadványból, azaz majdnem elfogyott, érdekelne minket a véleményetek magáról a füzetről. Nem kategorizálnám a dolgot, egyszerűen kérünk egy osztályzatot a munkánkra! :) (természetesen ha lehet az szavazzon aki megvásárolta vagy már volt a kezében a doujinshi!)

6 megjegyzés:

-OJ- írta...

"Nagyon jó" papírra, nyomtatásra, rajzolásra és még sztorira is.

Egyetlen problémám van vele, hogy a fényes papír a vastagsága miatt széthajlik a füzet közepénél - ha pedig mégis összecsukva akarom tárolni (pl két manga között) akkor a füzet gerincénél szépen felrepedezik a borítókép :(

awras írta...

Erre mi is felfigyeltünk, de mivel becsomagolva kaptuk meg nem vettük észre időben. Ez egyértelműen kötészeti hiba! A következőkben az ilyen és hasonló dolgok elkerülése végett másik kötészeti stúdiót keresünk!

Névtelen írta...

Mivel én is kiadónál dolgozok ezért két hibát vettem észre (nem rajzolási!)
1. Fényes papír mind szép és jó, de a mangákat sem hiába nyomják más papírra. A raszter sem jön ki jól a fényesen, ráadásul a fekete-fehér rajz sem illik ehhez a papírhoz. Nem azért nem nyomják fényes papírra a mangákat mert nem akarnak minőségi kötetet kiadni vagy mert drága, egyszerűen ehhez a technikához nem illik! Általában enyhén sárgás papírra nyomják (pl Mangafan), bár ez drágább egy picit a fehérebbnél.
2. Az üres oldal: Soha egy kiadványba sem szabad üres oldalt hagyni! Amint ilyen manga kerül a kezünkbe rögtön mondjuk hogy "hibás" a kötet szerkesztésileg. Ha nem tudtok reklámot betenni akkor vmi kis apróságot rajzolhatnátok oda mivel a rajongók szeretik a plusz dolgokat, vagy éppen az első számnál jól mutatott volna fekete-fehéren is az eredeti borítóterv az üres részre. Szóval üres oldalt soha nem szabad hagyni. ;)

Megvétellel kapcsolatban: Bár drágállom az árát attól még ugyanúgy megveszem a többi részt is mint ahogy a Dharmát, KZV-ot vagy a Kiscsillagot. De olyan nagy pluszt nekem nem adott a dolog. Megveszem mert van pénzem rá, de ha nagyon meg lennék szorulva akkor felejtős lenne. Remélem ezzel senkit sem sértek meg!

Grafika, rajzolás: Ehhez inkább nem szólok hozzá. Szerintem ez ízlés kérdése meg hogy ki mennyi hentai mangát/füzetet látott már. Néha észre lehetett venni a hibákat, de én nem hiszek abba hogy tökéleteset lehetne alkotni. Kezdésnek nagyon jó, de még fejlődni kell. (gondolom ezzel nem mondtam újdonságot XD) Mindenesetre örülök neki hogy végre kiadtátok.

Sztori: Mivel én nem ismerem az érintett animét, sem a mangát így gondolom nem csoda ha egy kicsit érthetetlen volt számomra. Volt ami nem tetszett benne, de az is csak azért mert tőlem távol áll az a gondolat. Én nem úgy gondolkozok, de ez van. :)

Amit hiányoltam: Ez is csak ember és gondolkodás függő, de mivel hentai-ról beszélünk és nem a saját életünkről ezért: a lány miért nem okozott örömet a fiúnak a szájával? Ez egy hentai-ba alap, legalábbis amiket én láttam eddig mindegyikbe volt. Sőt még nem ázsiai, hanem amerikai vagy európai szexképregényben is! (pl amiket kiadtak magyarul is)


További sikereket:
vadooc

Ayumu írta...

Heló!

Egy két korrekció az előző hozzászóláshoz ;) Az üres oldalt akár hibának is lehetne tekinteni, de, ha megnéztek pár JAPÁN mangát, nem ritka benne a teljesen üres oldal, sőt lap! De a doujinsikkal is ez a helyzet.
Fényes papír... Hmmm... Ez nem MANGA! Ez DOUJINSHI! :) Én már láttam, fogtam a kezemben eredeti japán kiadású doujinshiket, és azok között is volt olyan, ami fényes papíron volt, annak ellenére, hogy fekete-fehér volt ;) Ez kiadvány függő végül is.
A hentai részhez; NEM minden hentaiban és doujinshiben van orális szex a lány részéről (nevezzük nevén a gyereket ;)) De az is előfordul, hogy nincsen orális szex egyáltalán, de ennek más okai is lehetnek, ez is kiadvány, és alkotó függő. Szerintem ez nem általános dolog.
Szóval ezek nem hibák, ezek csak az adott kiadvány sajátjai, amik hozzátartoznak. Persze nem állítjuk, hogy a kiadvány hibátlan. Hibának itt a helyesírást, vagy elírásokat lehetne említeni elsősorban (amikért én feleltem, és elnézést, hogy felületes voltam).
De hogy az F.F. jelmondatával éljek; A következő még jobb lesz! :D

Névtelen írta...

Szia

Szerintem egy vékony kis füzetbe is vétek üres oldalt, lapot hagyni. De mondom én, KIADÓI szemmel! Semmi gond ha a rajongók nem úgy gondolják... Mondjuk én nem nagyon figyeltem fel hogy lett volna japán nyelvű mangákban üres oldal vagy lap, de biztos csak figyelmetlenségből. Meg hát ugye csak gyorsan átlapozom, mert ha mindet részletesen néztem volna ami megfordult a kezembe akkor 10 év múlva sem végeznék vele. XD
Ahogy már fentebb is említettem nem arról van szó hogy ez manga e vagy doujinshi, hanem hogy a TECHNIKAI megoldás részletei, szépsége elvész a fényes papíron. Ezt szerintem egy művészi egyetemen oktató tanártól is meg lehet kérdezni nyugodtan hogy neki mi a véleménye: Ez a technika melyik papíron tud jobban érvényesülni? Persze az már más dolog hogy kinek melyik papíron tetszik jobban, de attól még a tényen nem tud változtatni az ember egyéni ízlése...

Mondjuk nekem az egész hsz-edben az a legfurcsább hogy először a japán mangához hasonlítod a doujinshit utána meg kijelented hogy "ez nem manga! ez doujinshi!"... ;)

üdv:
vadooc

Hako írta...

(na végre én is géphez jutottam *P)
Nem fogom feleslegesen koptatni a billentyűzetet: vadooc-tól pont ezt a stílust és ezt a hozzáállást vártam...
A "hibáinkból" tanulunk és én is csak a csapat mottójával tudok élni: A következő még jobb lesz! ;)

Minden kedves látogatónknak békés, boldog karácsonyt kívánok! :)

(vadooc: mielőtt válaszolsz egy megjegyzésre olvasd el figyelmesen az előtted szólókat, és tájékozódj!)