2010. március 1., hétfő

Raszter helyett szürkeárnyalat

Hosszas kísérletezés és szenvedés után végül feladtuk. :P Nem tudjuk kiküszöbölni a moárét a nagyobb raszteres felületeken. Csúnya mintázat jelenik meg azokon az árnyalatokon ahol egyenletes színnek kéne megjelennie. Mivel a határidő közeleg, úgy döntöttünk, hogy nem kísérletezünk ezzel tovább. A nem épp profi de szebb megoldást választjuk az árnyalásra, mégpedig a szürkeárnyalatok használatát.
Nyomdailag tulajdonképpen ezek is raszteresek, csak olyan aprók hogy szabad szemmel nem látható a rácsozás. A profi alkotásokban lévő raszter árnyalatok rejtélye egyenlőre az is marad számunkra. Lehet hogy ott a gond, hogy a profik 2000 dpi-s felbontásban dolgoznak, vagy hogy manuálisan (értsd: szabad kézzel fóliáról) viszik fel a rasztereket. Nem tudom. Ennek majd még szentelek időt a nyáron, de most vissza a tényleges munkához. Megmutattam pár ismerősnek a minta nyomatokat, hogy véleményezzék a moáré esetét. Bár többségük szerint nem olyan zavaró, sőt sokkal jobb a helyzet mint a 01/01 esetében, én mégsem vagyok megelégedve vele. :o)

No nem baj, majd felnövünk a problémához! :D

Tehát szürke árnyalat, raszter helyett. Megmutatom hogyan fog kinézni a szürke árnyalatos megoldás a fürdőszoba jelenetből kicsippentett paneleken. [ez egyben ismét egy kis előzetes ;)]

2 megjegyzés:

Jakker írta...

Nájsz!

Ha az áprilisi conra kész lesztek vele, feltétlenül tegyél félre egyet dedikálva poszterestül mert egyik első beszereznivalóm lesz.

-OJ- írta...

És nekem is! :)