2010. május 3., hétfő

Fejlemények!

Nos állíthatom hogy az áttörésen túl vagyunk! :D

Ayumuval egyöntetűen eldöntöttük hogy nem foguk a jövőben ennyire komoly történetet kitalálni, az ilyen hosszadalmas munkafolyamatok elkerülése végett. Ez a mostani is kissé furára kerekedett, reméljük érthető lesz.

A BLK tehát már a célegyenesben van. De sajnos kénytelenek vagyunk még szüneteltetni a vizsgaidőszak miatt. A türelmetekért cserébe nyárra több spot-ot is megcsinálok majd! ;)

Időközben kaptam egy eléggé számonkérő, és egyben támadó megjegyzést a DeviantArt-os fiókomra. Mivel a feladó többed magával egyetemben írta alá a levelet, olybá tűnik megalakult Mo. első anti-doujinshi szerveződése. Legalább is ha tudják az illetők hogy mi az a doujinshi. Természetesen tisztában vagyok/vagyunk vele hogy a doujin kiadás mind japánban, mind nálunk az illegális és a legális közötti vékony szürke sávban mozog. Csak jelzem hogy japánban már rengeteg voca-doujin jelent meg, és senkit sem hurcoltak meg érte. Ezzel szemben, itt, ahol a Yamaha-sounds-nak nincsen irodája, csak egy terjesztője, pont itt kapnának a nyakam után? Nem fognak. Ez nekik ingyen reklám, mi pedig olyan kis példányszámmal jövünk ki, hogy még csak szerződni se lenne érdemes velünk. Az meg hogy perre vigyék az ügyet rengetegbe kerülne: nekik. Mert mi nem tudnánk fizetni, akármekkora bírságot szabnának is ki ránk. Azzal meg hogy kapunk pár éve felfüggesztettet, ők nem lesznek gazdagabbak. Kishalak vagyunk, nem elég nagyok, hogy jóllakassuk a nagyhalat. Kereskedelmi célok? Mi nem a profitért csináljuk amit csinálunk. Az ég szerelmére, mi csak szeretnénk kicsit fellendíteni az egyre süllyedő magyar otaku szubkultúrát azzal, hogy egy újabb darabkát hozunk be ide Japánból. De azért vagyunk kénytelen pénzért adni, mert a nyomda sokba kerül. És azért adjuk a nyomdai áron felül, hogy bővíthessük a dolgot és egyre többet hozhassunk ki. Így is elég gond van, főleg nyomdai és anyagi téren, nem kell még hogy "fenyegetőzéseken" is idegeskedjek. Szeretnénk ha a kiadványaink minél jobbak és tartósak legyenek, hogy legyen értéke és ne a kukába végezze. Ez pedig sokba kerül, és mi így is rengetege faragtunk az árból, nem beszélve arról hogy a próba nyomatok, amiket csináltattam, hogy megnézhessem a nyomdai minőséget is pénzbe kerültek. Nektek csináljuk amit csinálunk, és meg vannak az okai hogy sokáig tart. A főállásban csinálhatnám ezt, fizetéssel, akkor havonta tudnék elétek rakni doujinshit, de sajnos nem megy. A kedves támadóknak meg üzenem: hogy kicsit tájékozódjanak mielőtt fenyegetőzni kezdenek, nem mondtak nekem/nekünk újdonságot, tudjuk hogy milyen, koránt sem elhanyagolható nehézségekkel kell még szembenéznünk. Erre Lonewolf is felhívta a figyelmünket az interjú alkalmával. Ha pedig mennének árulkodni Yamaha-bácsinak, akkor azzal csak azt fogják elérni hogy eltűnünk a színről. Erről ennyit!

Az AnimeLand és a Mondo magazin támogatása hihetetlenül sokat jelentett nekünk, külön köszönet érte még egyszer, és még sokszor! Nehéz ez a feladat... de mi kitartunk!

2 megjegyzés:

Jakker írta...

OMG már megint tele vagyunk idiótákkal...
Mondanám hogy ne törődjetek vele, dehát nem lehet, mindenesetre én megalakítom az MO. Doujinellenzőkellenzői földalatti mozgalmat.

A "Black Love Keepert" pedig nagyon szeretném már a polcomon tudni, szal mindent bele!

-OJ- írta...

Akkor sok sikert a vizsgákhoz, és kitartás! Én várom továbbra is a BLK-t és a jövőbeli projekteket is ;)